مترجم: سهیلا حاجی زاده
منبع:راسخون

 

انار میوه‌‌ ای است که غنی از مواد تغذیه ای بوده و برای سلامت بدن بسیار مفید می باشد. با این حال، پزشکان ادعا می کنند که این میوه دارای عوارض جانبی خاصی نیز می باشد که اگر به صورت منظم مصرف شود، مضر خواهد بود. در این جا در رابطه با خطرات بالقوه ی انار بحث خواهیم کرد.
انار میوه ای بوده که عمدتا در جنوب شرق آسیا، هند، پاکستان، ایران و بخش هایی از مدیترانه رشد می کند. این میوه عمدتا در زمستان موجود بوده و تنها بخش خوراکی میوه دانه های آن می باشند. انار ارزش غذایی بسیار زیادی داشته و میوه‌‌ ای بوده که تقریبا در تمام کتب دینی از جمله انجیل به آن اشاره شده است. در طول تاریخ، انار به عنوان نمادی از موفقیت و سودمندی در نظر گرفته شده است. با این حال، این میوه دارای عوارض جانبی خاصی نیز می باشد، برخی از این عوارض به واسطه‌ ی مصرف بیش از حد این میوه به وجود می‌‌ آیند. در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با ارزش تغذیه ای این میوه و همچنین برخی خطرات احتمالی انار ارائه شده است.
انار سرشار از کربوهیدرات ها و قندها بوده و حاوی ویتامین های ضروری مانند ویتامین B (B1، B2، B3، B6 و B9) و ویتامین C همراه با مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن و غیره می باشد. یکی از مهم ترین فواید آب انار توانایی آن جهت پایین آوردن سطح کلسترول بدن می باشد. علاوه بر این، این میوه به پایین آوردن فشار خون، پیشگیری از آرتروز و حتی پیشگری از انواع خاصی از سرطان نیز کمک می کند. اما مصرف بیش از حد انار مضر است. برخی عوارض جانبی مصرف بیش از حد این میوه در زیر ذکر شده است.

عوارض جانبی و خطرات انار

اجازه دهید برخی از خطرات گسترده‌ ی گزارش شده و دلایل آن ها را شرح دهیم.

اختلالات گوارشی

رایج ترین عوارض جانبی مصرف انار مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال بوده و عمدتا این عوارض به دلیل مصرف بیش از حد میوه و یا آب میوه ی انار ایجاد می شود. مقادیر بیش از حد این میوه می تواند منجر به مشکلاتی در دستگاه گوارش گردد. با این وجود، این مشکلات به ندرت باقی مانده و معمولا بعد از چند ساعت از بین می روند. شما باید از مصرف مواد غذایی چرب همراه با انار خودداری کنید.

حساسیت

افرادی که به انار حساسیت دارند، باید قبل از مصرف آن مراقب باشند، افرادی که از بیماری های آلرژیک مانند آسم رنج می برند، باید از مصرف انار اجتناب کنند چون این میوه می تواند واکنش های آلرژیک در آن ها را تحریک کند. آلرژی به انار ممکن است خود را در اشکال مختلف آشکار کند و برخی از علائم رایج آلرژی به شرح زیر می باشد.
تورم صورت، کهیر و جوش، مشکل در تنفس، بلع دردناک، درد و تورم در دهان

فشار خون پایین

همانطور که قبلا بحث کردیم، انار فشار خون را کاهش می دهد. در حالی که این خصوصیت انار می تواند برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، مفید باشد، اما ممکن است برای افرادی با فشار خون پایین کشنده باشد.
عوارض جانبی دیگر انار واکنش آن با برخی داروها، به خصوص داروهای مربوط به تنظیم فشار خون می باشد. مواد آلی موجود در میوه ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند و این خصوصیت می تواند با اثر برخی داروها تداخل داشته باشد. بنابراین، توصیه می شود که افرادی که از داروهای تجویزی برای فشار خون و مشکلات قلبی استفاده می کنند باید مصرف این میوه را محدود کنند.

اثر بر آنزیم ها

مشاهده شده که آب انار ممکن است عملکرد برخی آنزیم های خاص ترشح شده توسط کبد را محدود کرده و یا مانع از اثر آن ها گردد. برخی از این آنزیم ها مسئول تجزیه ی ترکیبات شیمیایی موجود در داروها بوده و در غیاب آن ها، مواد شیمیایی سمی در بدن شروع به ساخته شدن کرده و ممکن است اثرات کشنده ای را به همراه داشته باشد. بنابراین در صورتی که شما هر نوع دارویی را مصرف می کنید، باید برای دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.

محتوای قند بالا

میوه ی انار سرشار از پروتئین و کربوهیدرات بوده و این میزان بالای قند برای مصرف افرادی که از دیابت رنج می برند، نامناسب است. همچنین، در صورتی که شما یک رژیم غذایی را استفاده می کنید که در آن به دنبال کاهش مصرف کالری خود هستید، پس آب انار قطعا برای شما مفید نیست.
به یاد داشته باشید که انار حاوی رنگدانه ی قرمز بوده که حذف آن از روی لباس بسیار مشکل می باشد. از این رو، باید هنگام خوردن این میوه مراقب بود که آب آن بر روی لباس نفوذ نکند.
موارد بالا آنالیز مختصری از خطرات و عوارض جانبی انار می باشد. این یک واقعیت است که هر چیزی در مقادیر زیاد مصرف شود، ممکن است منجر به ایجاد مشکلاتی گردد. با این حال، مصرف انار در مقادیر متوسط مضر نیست. بنابراین اگر شما واقعا این میوه را دوست دارید باید در مقادیر مناسب از آن مصرف کرده و از مزه ی شیرین این میوه و فواید آن برای سلامتی خود بهره ببرید.